Nijemci žele biti domaćini EP 2024

E. Škorić

Njemačka namjerava da bude domaćin Evropskog nogometnog prvenstva 2024. godine.

Njemački nogomenti savez (DFB) podnio je kandidaturu UEFA-i za organizaciju Eura 2024. godine.

Bivši kapiten njemačke reprezentacije Philipp Lahm, koji je igrao na Mundijalu organizovanom u Njemačkoj 2006. godine, izabran je za ambasadora turnira, a Nijemcima će glavni konkurent za domaćinstvo EP-a biti Turska.

"Mi smo kosmopolitski domaćini, imamo dobre stadione i infrastrukturu. Fudbal je kod nas kao kod kuće", rekao je Lahm za uefa.com.

Podsjećamo da će EP 2020. godine biti održano u 12 gradova širom Evrope - Glasgow, Dublin, London, Bilbao, Rim, Minhen, Amsterdam, Kopenhagen, Bukurešt, Budimpešta, St. Petersburgi Baku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.