Nijemci žele organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine

Njemački fudbalski savez (DFB) će učiniti sve kako bi dobio organizaciju EP 2024.godine

Nijemci žele organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine

O. Lekić

Njemačka svim silama želi organizaciju Evropskog prvenstva 2024.godine.

Njemačka će 9. septembra u Sinsheimu na stadionu Rhein Nectar Arena odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Perua. Ova utakmica će biti odigrana samo tri dana nakon meča sa Francuskom u Ligi nacija.

"Želimo da ostavimo još jedan pozitivan dobar utisak prije konačne odluke o tome ko će biti organizator Evropskog prvenstva 2024. godine. Nastojaćemo da pokažemo Evropskoj fudbalskoj uniji svoj entuzijazam u vezi fudbala, te koliko smo otvoreni za Evropu i svijet", riječi su Reinharda Grindela, predsjednika Fudbalskog saveza Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

UEFA će konačnu odluku o domaćinstvu Evropskog prvenstva će donijeti 24. septembra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije