Foto: EPA

Smatra se uvrjedljivim

Bayern zabranjuje Riberyju prepoznatiljivu proslavu

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern navodno je zabranio francuskom fudbaleru Francku Riberyju prepoznatljivu proslavu pogodaka.

Iskusni ofanzivac prilikom proslave pogodaka pokazuje 'A-OK' prstima i to se ne dopada pojedinim ljudima u Francuskoj, Istočnoj Evropi i dijelovima Južne Amerike.

Ovaj znak je uvrjedljiv za određene narode, a čak se intepretira i kao napad na homoseksualce koji su se također pobunili.

Bild tvrdi kako je Ribery od kluba dobio nalog da prestane sa ovakvim proslavama, a navodno mu je zaprijećeno i kaznom ako se ipak odluči da nastavi sa ovakvim potezima.

Nisu samo kontroverzne proslave pogodaka problemi sa kojim se 35-godišnji fudbaler suočava u Minhenu. Nedavno je na Instagramu objavio snimke kako telefonira dok vozi zbog čega je policija pokrenula istragu protiv njega.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ribery je već 11 godina član minhenskog kluba. Ovog ljeta mu ističe ugovor, ali mu je ponuđen produžetak saradnje za još jednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.