Kada stvari krenu loše: Sanches je skupo koštao Swansea, ali i samog sebe
Karijera mladog fudbalera ide silaznom putanjom (Foto: EPA)

Ostaje i bez nastupa na SP

Kada stvari krenu loše: Sanches je skupo koštao Swansea, ali i samog sebe

M. Šljivak

Portugalski veznjak Renato Sanches (20) stigao je na početku sezone kao veliko pojačanje u ekipu Swanseaja iz redova minhenskog Bayerna.

Međutim, baš kao i u bavarskom velikanu, mladi Portugalac se nije naročito istakao ni u velškom timu. Upisao je 15 nastupa u kompletnoj sezoni i na terenu je izgledao potpuno izgubljeno.

Dovođenje Sanchesa vjerovatno je najgori mogući potez engleskog premierligaša. Bayernu su za jednogodišnju posudbu platili čak 7,5 miliona funti, a Portugalac im uloženi novac nije opravdao.

Praktički, koštao je rukovodstvo Swanseaja 500.000 funti po utakmici i 8.731 funtu za svaku odigranu minutu, a na terenu ih je proveo svega 859. Ranije je priznao i kako nije očekivao da će otići u tim poput Swanseaja, već je želio u Manchester United koji ga je želio na posudbu.

Stvari za Sanchesa pošle su nizbrdo nakon povrede koju je dobio u januaru u susretu FA Kupa protiv Notts Countyja. Tada je ubilježio i posljednje minute i izvjesno je da 20-godišnju zvijezdu u najavi više nećemo gledati na terenu u dresu ovog tima.

On će se odmah po završetku sezone vratiti u Bayern, ali realno je teško očekivati da se izbori za status prvotimca u narednoj sezoni jer igre koje pruža nisu za nivo tima kao što je velikan iz Minhena.

Mladi fudbaler vjerovatno će ostati i bez poziva u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo. Menadžer Swanseaja Carlos Carvalhal mu je dao zlata vrijedan savjet.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da nema nikakve šanse da ode na Svjetsko prvenstvo. Jasno sam mu rekao da smanji očekivanja. Portugal ima odlične igrače, on je dio grupe, ali je propustio dosta utakmica. Preporučio sam mu da posluša moj savjet, da ne očekuje previše i da se posveti oporavku. Ne može igrati nespreman. Velika je razlika između očekivanja i stvarnosti", rekao je menadžer Swanseaja.

Sanches je važio za jednog od najboljih mladih fudbalera Evrope. Njegov talent negdje je nestao i pitanje je hoće li se na kraju izvući iz svega.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije