Šta dalje možemo očekivati u ovoj ludoj sezoni?

Znate li koliko je golova postignuto?

Gledamo najefikasniju sezonu u historiji Lige prvaka

Čini se kako ove godine gledamo jednu od najboljih sezona Lige prvaka. Iako do kraja možemo pogledati i pogledat ćemo još tri meča, već je sada oboren rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni. 

Nakon spektakularnih mečeva u četvrtfinalu timovi su nas ponovo iznenadili u polufinalu i više ne znamo šta očekivati do kraja. Prvi mečevi polufinala bili su spektakularni, posebno onaj na Anfieldu. Liverpool se poigrao sa Romom i poveo 5:0, ali Vučica se digla iz pepela i postigla dva kasna gola koja joj daju šansu da će u ovoj ludoj sezoni na kraju proći u veliko finale. Poslije te utakmice uslijedio je i meč u Minhenu gdje je Real slavio protiv Bayerna sa 2:1.

Nakon tih utakmica i zvanično možemo reći da je oboren rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni Lige prvaka, a on sada iznosi 387. U prosjeku pada gol na svakih 28 minuta. Najbolji strijelac u dosadašnjem dijelu je naravno Cristiano Ronaldo koji je postigao čak 15 golova, a iza njega je dvojac Liverpoola Firmino-Salah sa po 10 golova. U samom vrhu liste, tačnije na šestoj poziciji, je bosanskohercegovački Dijamant Edin Džeko koji je postigao sedam golova.

Obzirom da su do kraja ostala još tri meča i da Bayern i Roma moraju stizati rezultatski minus, očekujemo da padne još nekoliko golova te da se ovaj rekord dodatno poboljša. Podsjetimo da se revanši polufinala igraju već sredinom naredne sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.