Žele ga Englezi

Hajdukov 'Donnarumma' pravi transfer koji će uzdrmati Hrvatsku

E. Škorić

Mladi Hajdukov golman Karlo Letica (21) na meti je mnogih velikana i teško da će ostati u Hajduku.

Letica se nedavno povezivao s Real Madridom, ali prema pisanju The Suna, u trku za njegov potpis uključuju se i engleski klubovi Manchester United i Newcastle.

Saga oko Letice mogla bi se usporediti s onom Gigija Donnarumme, pošto i mladog golmana Milana također već dugo vremena traže najveći timovi na starom kontinentu.

Navodno je menadžer Newcastlea Rafael Benitez slao svoje skaute da prate Leticu na meču Hajduka, dok bi i Jose Mourinho volio da u timu ima takvog perspektivnog čuvara mreže.

Navodno bi klub koji želi Leticu morao uplatiti Splićanima devet miliona eura na ime obeštećenja, a mladi golman je ranije kazao da ne može sada misliti o Realu ili nekom velikanu, već da se mora fokusirati na partije u dresu Hajduka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.