(Foto: Prinscreen)

Mjesec dana u LA, već se "žali"

Ibrahimoviću fali Manchester

Zlatan Ibrahimović otkrio je da mu nedostaje Manchester United nešto više od mjesec dana nakon što je napustio klub.

United je odlučio raskinuti ugovor s Ibrahimovićem krajem marta kako bi dopustio veteranu da se pridruži MLS divu LA Galaxyu.

Švedski 36-godišnjak je odigrao fantastičan debi za Galaxy, ali se poslije uklopio u sivilo ekipe koja je naredala tri vezana poraza.

United je u utorak navečer organizirao svečanost povodom kraja sezone na kojoj su dodijeljene klupske nagrade, a Ibrahimović je putem unaprijed snimljenog videozapisa otkrio da mu nedostaje klub.

 "Vidim da dobro radite. Plasirali ste se u finale FA Cupa, što mi jako sviđa čak i ako nisam više tamo", izjavio je Ibrahimović u svojoj osobnoj poruci.

"Ovdje je sve dobro. Svakodnevno uživam u suncu. Želim reći svim mavijačima: 'Nedostajete mi, nedostaje mi igrati na Old Traffordu i vidjeti sve te crvene dresove'. Imam sjajne uspomene. Želim zahvaliti svima na podršci, adrenalinu i energiji koju ste mi dali. Želim se zahvaliti i svojim kolegama, suigračima. Bili ste fantastični i olakšali ste mi boravak tu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Jose Mourinho, također mi nedostaješ. Znaš što trebaš učiniti da pobijediš. Tu nema nikakve tajne", rekao je na koncu.

Ibrahimović je odigrao tek sedam utakmica za United u svim natjecanjima ove sezone. Bivši švedski reprezentativac je od dolaska u LA zabio tri gola u pet nastupa, između ostaloga izvojevao je senzacionalnu pobjedu u derbiju Los Angelesu na debitantskom nastupu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.