Liga za opstanak, 8. kolo:

Mladost poražena od GOŠK-a, Vitez bolji od Borca

Mladost iz Doboja kod Kaknja poražena je od GOŠK-a u susretu 8. kola Lige za opstanak, a konačan rezultat na MGM Farm Areni glasio je 2:1 u korist gostiju.

Ekipa koju vodi Nermin Šabić došla je do prednosti već na otvaranju utakmice, tačnije u 12. minuti kada je za 1:0 pogodio Arežina, međutim slavlje među domaćim navijačima nije dugo trajalo.

Šest minuta prije odlaska na odmor stvari je na početak vratio mladi Mulahusejnović, da bi u 43. minuti za potpuni preokret u Doboju kod Kaknja pogodio Hasanhodžić sa 20-tak metara.

U nastavku utakmice igralo se otvoreno na obje strane, i jedni i drugi su imali po nekoliko šansi, no rezultat je ostao nepromijenjen.

Vitez, koji je već ranije izgubio teoretske šanse da ostane u premijerligaškom društvu, pred svojim navijačima je savladao Borac iz Banjaluke rezultatom 2:0.

Do prednosti u ovom meču Vitežani su došli u 18. minuti preko Boje, a isti igrač je u 52. minuti pogodio za 2:0, što je, ispostavit će se, bio konačan rezultat.

Premijer liga BiH, Liga za opstanak:

Mladost - GOŠK 1:2

Mladost: Velić, Benović, Arežina, Čomor, Diallo, Sadiković, Šećerović, Regoje, Pandža, Dilaver, Mišić.

GOŠK: Kozić, Čolić, Rodin, Isić, Ereiz, Odak, Mišić, Barić, Raguž, Mulahusejnović, So.

Vitez - Borac 2:0

Vitez: Badrov, Stanić, Brekalo, Jevtić, Livaja, Hadžanović, Ivičić, Šivšić, Vukoja, Bojo, Vranjić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Vukliš, Ojdanić, Puzigaća, Karić, Kunić, Žeravica, Majkić, Danilović, Veselinović, Ilić, Zekanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.