I BiH ima svog Mbappea: "Bio sam presretan, ovaj dan ću dugo pamtiti"

Hrustanović debitovao sa 16 godina za Mladost

I BiH ima svog Mbappea: "Bio sam presretan, ovaj dan ću dugo pamtiti"

Samir Mlaćo

Subota 28.04. i meč između Borca i Mladosti sigurno će ostati u dubokom sjećanju 16-godišnjem Anesu Hrustanoviću, članu tima iz Doboja kod Kaknja.

Nije ubičajno da se na bh. terenima daje šansa mladim igračima, pa čak ni onima koji imaju 19-20 godina, tako da je svakako nešto novo ulazak mladog Hrustanovića u igru u 71. minuta meča u Banjaluci.

Svojevremeno je pravi hit bio debi Kyliana Mbappea koji je zaigrao za Monako u meču proiv Caena prije skoro tri godine, kada je imao samo 16 godina i 347 dana.

Zbog toga stvarno možemo reći i da BiH imao svog Mbappea, a ostaje da vidimo može li Hrustanović napraviti bar približno uspješnu karijeru kao današnja francuska zvijezda.

U razgovoru za SportSport.ba Hrustanović nije krio oduševljenje zbog debija u dresu Mladosti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kada počnete trenirati u mlađim selekcijama, najviše čemu se nadate jeste da zaigrate nekada za taj klub u prvom timu. Divite se starijim igračima, gledate kako oni rade i nadatese da će i ti vi tako. Ja sam ove godine počeo sa prvim timom da treniram i to je za mene bilo ogromna nagrada za sav uloženi trud", kazao je Hrustanović koji je nedavno nastupao za BiH na UEFA razvojnom turniru u Zenici.

"Debitovao sam u subotu, a kada sam ulazio u igri bio sam sretan i htio sam da pokažem najbolje što mogu. Nisam želio da iznevjerim trenera koji mi je dao priliku, bio je poseban dan za mene i želim da nastavim sa još više želje i uloženog truda", dodao je mladi Hrustanović.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi