Kenan Magoda

Sarajlije pojačavaju logistiku

Kenan Magoda novi direktor RK Bosna

M. Skaka

Upravni odbor RK Bosna BH gasa imenovao je Kenana Magodu za novog direktora kluba.

U cilju daljnjeg unapređenja rada kluba u svim zacrtanim segmentima UO RKB BHG odlučio je da se izvrši reorganizacija u „kancelariji“ kluba. Direktor će u saradnji sa Generalnim sekretarom kluba Tarikom Smajovićem biti prioritetno zadužen za kompletnu podršku radu seniorske ekipe, organizaciju utakmica, promociju i marketing kluba, odnose sa sponzorima, reorganizaciju omladinskog pogona, saradnju sa RS BiH i formiranje kluba prijatelja RKB BHG u cilju što veće posjete utakmicama kluba.  

Magoda je rođen u Sarajevu 1984. Godine i iako mlad posvetio je čitav svoj život sportu. Nakon završetka sportske gimnazije u Sarajevu (prva generacija) pohađao je Fakultet za Sport i tjelesni odgoj u Sarajevu. Tokom školovanja se bavio profesionalno košarkom u BH klubovima, bio je olimpijski kanditat za zimske olimpijske igre Torino 2006, a  u RKB BHG dolazi sa funkcije trenera i pedagoga u omladinskom pogonu KK Bosna ASA BH Telecom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.