Vjerovatno napušta Celtu Vigo

Iago Aspas na meti dva španska velikana, hoće li cijena biti problem?

Sjajni španski napadač Iago Aspas će ovog ljeta vjerovatno promijeniti sredinu nakon sjajne sezone u Celti Vigo, za koju je postigao 20 golova na 32 utakmice u La Ligi.

Aspas (30) važi za jednog od najboljih napadača španskog prvenstva i pravo je čudo kako se svojevremeno nije nametnuo u Liverpoolu, u kojem je gotovo pao u zaborav. Srećom po njega, uslijedio je povratak u domovinu gdje je još jednom pokazao šta zna.

Španski mediji pišu da se za Aspasa interesuju dva velika španska kluba - Atletico Madrid i Valencia. I jedni i drugi će naredne sezone igrati u Ligi prvaka i traže pojačanja za novu sezonu, ali predsjednik Celte Vigo Carlos Mourinho ima poruku za potencijalne kupce.

"Uvijek smo spremni za pregovore. Atletico i Valencia su dva sjajna kluba, ali moraju znati da je njegova cijena 40 miliona eura. Ne puštamo ga za manje, čak mislimo i da bi možda trebao biti i skuplji kada pogledate kakve su danas cijene na fudbalskom tržištu", rekao je prvi čovjek kluba iz Viga.

Iago Aspas sa Celtom ima ugovor do 2022. godine, u kojem stoji otkupna klauzula sa pomenutom cifrom od 40 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.