Atletico krenuo u obračun sa Barcelonom:  Dosta nam je!
Foto: EPA

Ne žele prodati Griezmanna

Atletico krenuo u obračun sa Barcelonom: Dosta nam je!

Midhat Šljivak

Rukovodstvo madridskog Atletica zatražio je od Barcelone da poštuje ugovor kojeg francuski napadač Antoine Griezmann ima sa ovim timom.

Katalonski velikan zainteresovan je za dovođenje Griezmanna u svoje redove, a predsjednik Barce Joseph Maria Bartomeu je u ponedjeljak izjavio kako se već sastao sa agentom francuskog fudbalera.

Jorgandžije su nakon nove potjere za Griezmannom odlučile da se oglase, a to je učinio izvršni direktor Miguel Angleg Gil Marin. On je poručio da im je dosta Barcelone.

"Dosta nam je Barceloninog stava. Pokazuju apsolutan nedostatak poštovanja", rekao je Marin, te je dodao:

"Stav Atletica je veoma jasan i ponovljen je više puta. Nismo pregovarali o transferu Griezmanna, niti imamo namjeru da to učinimo", rekao je Marin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnici Atletica su i ranije tokom sezone prijavljivali Barcelonu rukovodstvu La Lige zbog vrbovanja ovog fudbalera, ali sankcija za tim sa Nou Campa nije bilo.

Griezmann i ove sezone igra fantastično u dresu madridskog kluba, pa je u 46 odigranih mečeva postigao 27 golova i zabilježio je 14 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi