LaLiga, 37. kolo:

Real razbio Celtu na Santiago Bernabeu

Fudbaleri Real Madrida bez većih problema došli su do pobjede protiv Celte u okviru 37. kola LaLige.

Kraljevski klub je na Santiago Bernabeu goste iz Viga ispratio sa šest pogodaka u mreži (6:0), a već na poluvremenu je bilo jasno da će se igrači Celte loše provesti u Madridu.

Za vodstvo Reala je nakon 13. minuta igre pogodio Bale, isti igrač je u 30. minuti uspio udvostručiti prednost, da bi potom nedugo nakon toga na 3:0 povisio Isco za sigurnih 3:0 na poluvremenu.

I u nastavku utakmice Real je dominirao i stvarao šanse pred golom gostiju, a novi gol pao je u 52. minuti, kada je Hakimi iskoristio asistenciju Benzeme i pospremio loptu u mrežu za 4:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U 74. minuti Real je uspio dodatno povisiti prednost preko Gomeza koji je nespretno zatresao sopstveno mrežu, da bi devet minuta prije kraja, ispostavit će se, konačnih 6:0 postavio Kroos.

Real će u posljednjem kolu igrati u gostima kod Villarreala, dok će Celta igrati protiv Levantea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.