Klubovi iz evropskih liga

Ovo su ekipe koje u svojoj historiji nikada nisu ispale u niži rang

E. Čaušević

Njemački HSV jučer se oprostio od takmičenja u Bundesligi i naredne sezone po prvi put u historiji kluba će igrati u nižem rangu.

HSV nikada nije ispadao iz Bundeslige, ali svemu dođe kraj, pa tako i ovom nevjerovatnom nizu kluba iz Hamburga. Ispadanje u Cvajtu teško je palo navijačima HSV-a koji su u samom finišu napravili bakljadu i izazvali prekid utakmice i tako dali do znanja čelnicima kluba šta misle o ovosezonskim izdanjima.

Međutim, u Evropi još uvijek ima klubova koji nikada u svojoj historiji nisu ispadali iz najjačeg ranga fudbala u svojim državama. U Španiji, Portugalu, Grčkoj i Turskoj imate po tri ekipe koje od osnivanja liga igraju samo elitu, dok je iznenađenje da u Engleskoj nema takvog tima. Jedino Arsenal drži rekord da nikada nije ispao u niži rang još od 1913. godine.

Ovo je lista ekipa koje nikada nisu ispadale u niži rang u svojim državama: Inter, Barcelona, Real Madrid, Athletic Bilbao, Benfica, Sporting i Porto, Celtic i Aberdeen, Ajax, PSV, Feyenoord, Utrecht, PAOK, Olympiakos, Panathinaikos, Fenerbahče, Galatasaray, Bešiktaš.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.