Duel za ABA 2 ligu

Nevjerovatna partija Šturanovića za pobjedu Bosne Royal protiv Sparsa

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su večeras u Skenderiji Sparse rezultatom 82:74 i poveli su sa 1:0 u seriji koja će odlučiti putnika u ABA 2 ligu.

Dobra košarka viđena je u duelu sarajevskih ekipa, a na kraju su za nijansu bili bolji Studenti koji slave trijumf.

Bosna Royal je imala bolje otvaranje meča. Poveli su sa 6:0, ali Sparsi ubrzo meč uvode u egal. Međutim, u posljednje tri minute prve dionice ekipa Ivana Opačka ostaje bez poena, Bosna to koristi i serijom od 10:0 stiče prednost od osam poena, 22:14.

Domaći tim je kontrolisao rezultat tokom druge dionice. Imali su konstantno vodstvo, ali su Sparsi konstantno bili jako blizu. Uspjeli su gosti da smanje prednost i na poluvrijeme odu sa pet poena minusa, 40:35.

Izjednačena igra viđena je i u nastavku meča. Sparsi sredonom trećeg perioda uspijevaju i nakon dugo vremena da povedu. Ipak, Bosna Royal je iskontrolisala rezultat u finišu trećeg perioda i u posljednjih deset minuta ulaze sa četiri poena prednosti, 61:57.

Velika borba viđena je u samoj završnici. Bosna je vodila, Sparsi su stizali, ali je kod Studenata nezaustavljiv večeras bio Maksim Šturanović. Uspjeli su prelomiti meč u samom finišu i poveli su  sa 1:0 u seriju.

Čudesni Šturanović je odigrao meč života. Ubacio je 37 poena i uhvatio je 14 skokova, Draško Knežević i John O'Brien su dodali po 19. 

Kod Sparsa Roko Rogić je ubacio 14 koševa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.