Opačak: Zrinjski je odigrao previše dobru sezonu da ne bi otišao u finale

Trener Sparsa nakon meča

Opačak: Zrinjski je odigrao previše dobru sezonu da ne bi otišao u finale

Trener sarajevskih Sparsa Ivan Opačak bio je veoma korektan nakon poraza njegovog tima u trećem meču polufinala košarkaškog prvenstva BiH u gostima protiv Zrinjskog. 

Opačak je poručio da je Zrinjski igrao previše dobro ove sezone da ne bi otišao u veliko finale.

Sve ono što smo odigrali u biti je i bilo ono što sam tražio od svojih košarkaša. Mijenjali smo dosta odbrana, bili rastrčani, bili raspoloženi, ali eto na kraju ipak nismo izdržali. Svoju šansu propustili smo u Sarajevu u drugoj utakmici za kojom je ostao žal", rekao je Opačak i dodao:

"Iz nje sam i ja kao mlad trener, trener početnik naučio dosta. Uistinu sam ponosan na svoje igrače, to moram istaći. Zrinjski je ove sezone predugo držao sjajnu formu i veliki je peh da smo naletjeli na ovakvu ekipu. To je neki zakon u sportu koji ja poštujem, previše dugo i previše dobro su igrali da ne bi prošli u finale. Naše pravo finale tek počinje i ja ću sve uraditi da moj tim dođe do tog trećeg mjesta i ABA 2 lige".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi