Bivši igrač Sarajeva mijenja klub?

Adnan Kovačević na radaru Sparte Prag

Nekadašnji fudbaler Sarajeva Adnan Kovačević iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu poljske Korone Kielce, u koju je prošlog ljeta sa Koševa stigao kao slobodan igrač.

Dobrim igrama u dresu poljskog prvoligaša Kovačević je na sebe skrenuo pažnju i nekih inostranih klubova, a češki mediji pišu da ga na svom radaru ima i Sparta iz Praga.

Klub iz češke prijestolnice, navodno, već neko vrijeme prati 24-godišnjeg stopera za kojeg je ovog ljeta spremna poslati ponudu, ali više detalja o potencijalnom transferu nije navedeno.

S obzirom da Kovačević sa Koronom ima ugovor do ljeta 2019. godine, uz mogućnost produženja saradnje na još jednu godinu, Sparta će za njega morati platiti određeno obeštećenje.

Adnan Kovačević je u prošlosti nastupao za Travnik i Sarajevo, a u dresu Korone je ove sezone odigrao 29 utakmica u Ekstraklasi i šest u poljskom Kupu, te je bio jedan od najstandardnijih igrača ovog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.