Nova tragedija: Nekadašnji igrač Sparte pronađen mrtav u stanu

Sumnja se na samoubistvo

Nova tragedija: Nekadašnji igrač Sparte pronađen mrtav u stanu

Nekadašnji češki fudbaler Pavek Pergl u 41. godini života pronađen je mrtav u svom domu.

Tijelo Pergla, koji je svojevremeno igrao za prašku Spartu, pronašla je njemačka policija u njegovom stanu u Magdeburgu, a inostrani mediji sumnjaju da je izvršio samoubistvo.

"Ovo su veoma tužne vijesti za nas i sve ljubitelje fudbala. Došao je u Spartu kada je imao deset godina i u karijeri odigrao 68 utakmica za naš klub. Počivaj u miru", saopštio je praški klub.

Pergl se od profesionalnog bavljenja fudbalom oprostio prošle godine, a kroz karijeru je, osim Sparte, igrao još za Pribram, Preston, Dynamo Dresden, AEK iz Larnake, Hapoel Beer Shevu, Vaduz, Bellinzonu, Locarno... Pozivan je također i u reprezentaciju Češke, no zbog jake konkurencije nije zabilježio nijedan nastup u dresu sa državnim grbom.

Iza sebe je ostavio suprugu i jednogodišnju kćerku.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi