Korona osigurala play off, Kovačević ponovo sjajan

Odlična partija nekadašnjeg mladog reprezentativca BiH

Korona osigurala play off, Kovačević ponovo sjajan

S. Mlaćo

U Poljskoj Ekstraklasi jučer su odigrani susreti 29. kola, a u derbiju Korona Kielce savladala je Lechiu sa minimalnih 1:0. Korona je tako i zvanično osigurala mjesto u play off-u za prvaka što je veliki uspjeh ovog kluba u ligi koja je iz sezone u sezonu sve kvalitetnija.

Junak Korone bio je Cvijanović koji je u 17. minuti pogodio mrežu gostiju, a svih 90 minuta u redovima pobjedničkog tima upisao i nekadašnji mladi reprezentativac BiH Adnan Kovačević, koji igra sjajno.

U više navrata ove sezone proglašavan je najboljim igračem svog tima, a jučer je kvalitetnom igrom zatvorio sve prilaze gostima koji su tako pognutih glava dočekali posljednji sudijski zvižduk.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Kovačević je u dosadašnjem dijelu sezone za Koronu upisao 26 nastupa uz dvije asistencije, a odnedavno se spominje i njegovi mogući odlazak u Bundesligu. Saznajemo da će već u narednom susretu Kovačevića sa tribina pratiti skauti jednog bundesligaša, te neće biti iznenađenje ako na ljeto i napusti Poljsku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi