Kraljevi pojačavaju vezni red

Ko će u Real? Pjanić ili Alcantara?

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i veznjak Juventusa nalazi se na listi želja Real Madrida.

Iako su izborili još jedno finale Lige prvaka u Realu već razmišljaju o novoj sezoni, a ako je vjerovati inostranim medijima, predsjednik "kraljevskog kluba" Florentino Perez, namjerava pojačati vezni red.

Naime, donbalon.com piše da se na vrhu Perezove liste želja nalaze Miralem Pjanić (Juventus) i Thiago Alcantara (Bayern),

Oba ova fudbalera navodno su cijenjeni kod čelnika Reala, no problem pri eventualnoj realizaciji transfera predstavaljaju obeštećenja s obzirom da Juventus i Bayern bez dobre novčane ponude neće ni razmišljati o njihovoj prodaji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo zbog toga na listi želja aktuelnog evropskog prvaka nalaze se i dva mlada veznjaka Fabian Ruiz (Betis) i Maxime Lopez (Marseile).

Fabian Ruiz može napustiti Betis u svakom trenutku ukoliko se za njega na račun pomenutog kluba uplati 30 miliona eura, a pretpostavlja se da ni Lopez, kojeg bi Zidane rado vidio u svom timu, nije ništa skuplji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.