Trener Sparsa pred utakmicu sezone

Opačak: Nemamo izbora osim da u nedjelju izađemo i pobijedimo

Sparsi su uspjeli poravnati na 1-1 u pobjedama u play-off seriji za treće mjesto protiv Bosne Royal i tako izboriti majstoricu.

Ovaj susret ima veliki značaj za obje ekipe pošto će trećeplasirani tim prvenstva BiH izboriti i nastup u narednoj sezoni 2. ABA lige.

Košarkaši Sparsa se nadaju da i u Skenderiji mogu do pobjede i velikog uspjeha, a nakon večerašnjeg trenera za SportSport.ba je govorio trener Ivan Opačak.

"Za predstojeću utakmicu se spremamo kao i obično. Od utorka smo imali dovoljno vremena da pogledamo našu utakmicu i vidimo stvari u kojima smo griješili... Atmosfera u ekipi je odlična i sa nestrpljenjem očekujemo utakmicu u nedjelju", istakao je trener Sparsa Ivan Opačak, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mi nemamo izbora osim da izađemo u nedjelju i pobjedimo, to je naš cilj. Naš cilj je 2. ABA liga, mislim da smo to zaslužili kroz igre i ono što smo prezentovali u ovoj sezoni. Nijednog trenutka nisumo kalkulisali, odveli smo Zrinjski do treće utakmice, do kraja smo igrali pošteno. Mislim da su ovi mladi momci i čitav klub, uz sve napore koje smo uložili, zaslužili 2. ABA ligu i sve ćemo uraditi da dođemo do plasmana."

Majstorica Bosne Royal i Sparsa u Skenderiji je na rasporedu u nedjelju sa početkom od 18:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.