Poznat stepen povrede

Sinan Ramović teže povrijeđen, uskoro na operacionom stolu

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Teška povreda veziste Željezničara Sinana Ramovića obilježila je današnji derbi meč između Željezničara i Sarajeva.

Željo je slavio 2:1 te obradovao svoje navijače, a u 82. minuti Ramović je nakon jednog duela ostao ležati na travnjaku Grbavice, te je odmah vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Svi su ostali zatečeni s obzirom da je Ramović nepomično ležao, a iz FK Željezničar su navijače obavijestili o stepenu povrede.

"Riječ je o frakturi fibule i rupturi deltoidnog ligamenta skočnog zgloba desne noge. Uskoro će uslijediti operacija, a očekivano odsustvo sa terena su tri mjeseca", stoji na facebook stranici FK Željezničar.

Ramović je šansu u današnje meču dobio u 43. minuti kada je zamijenio Zajka Zebu koji se oprostio od aktivnog bavljenja nogometom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.