Konačno pravi derbi: Željezničar pobijedio Sarajevo na oproštaju Zajka Zebe
"Nebitni" derbi konačno je donio lijep fudbal

Sarajevski rivali odigrali posljednji meč sezone

Konačno pravi derbi: Željezničar pobijedio Sarajevo na oproštaju Zajka Zebe

Midhat Šljivak

Željezničar je u velikom derbiju na Grbavici dočekao gradskog rivala Sarajeva i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 2:1.

Očigledno je bilo da je nevažnost velikog derbija potpuno oslobodila fudbalere oba tima i od samog početka smo gledali dosta dobru fudbalsku predstavu na Grbavici.

Prvi pogodak viđen je u 10. minuti. Zakarić je sjajno prošao po desnoj strani, ubacio je u kazneni prostor, a na pravom mjestu je Dženan Zajmović koji pogađa za 1:0.

Imalo je i Sarajevo opasne napade. Vrijedi istaći svakako upropaštenu akciju Mersudina Ahmetovića koji nije uspio da zabije oči u oči sa Fejzićem, da bi kazna stigla u 32. minuti. Zakarić ponovo asistira, a Vojo Ubiparip pogađa za 2:0.

Sarajevo se u meč vratilo pet minuta kasnije. Nakon kornera kojeg je izveo Velkoski, najviši u skoku je Adukor za smanjenje rezultata na 2:1.

Do kraja prvog poluvremena još dva pokušaja Bordo tima. Šutirali su Mustafić i Halilović, ali promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo vodstvom Plavih od 2:1.

Krajem prvog dijela uz velike ovacije od profesionalne karijere se oprostio Zajko Zeba, legenda Premijer lige i Željezničara.

Sarajevo je u nastavku krenulo po izjednačenje. Bili su ofanzivniji tim, ali u jeku tih napada Željo je imao dobar pokušaj preko Blagojevića koji nije bio precizan.

Sa druge strane dvije dobre šanse propušta tim Husrefa Musemića. Rezervista Rahmanović je šutirao glavom, Fejzić je dobro intervenisao, a zatim je i Velkoski bio u dobroj šansi, ali je promašio kompletan gol.

Imalo je Sarajevo potom dobar šut preko Halilovića, Fejzić je odbranio, da bi u 83. minuti tešku povrdu doživio Ramović i njegova povreda je uspavala ovaj derbi. Ipak, u nadoknadi je viđea velika prilika za Sarajevo, a stativu je pogodio Rahmanović.

Do kraja promjene rezultata nije bilo i ostalo je 2:1 za Željezničar koji trijumfalno završava sezonu.


Liga za prvaka, 10. kolo:

Željezničar - Sarajevo 2:1 (Zajmović 10', Ubiparip 32' / Adukor 37')

ŽELJEZNIČAR: Fejzić, Graovac, Mehremić, Zeba, Blagojević, Zakarić, Zajmović, Šabanadžović, Osmanković, Žerić, Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Pavlović, Šabanović, Stanojević, Kuzmanović, Ahmetović, Velkoski, Hebibović, Mujakić, Mustafić, Adukor, Halilović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi