Cedevita želi igrati u varaždinskoj Areni

Musa i društvo sele u Varaždin?

Endin Čaušević

Košarkaši klub Cedevita važi za jedan od najboljih klubova u regionu u ovom trenutku, a ova ekipa svoje utakmice trenutno igra u Zagrebu.

Međutim, u hrvatskim medijima pojavila se informacija da vi se Cedevita mogla "preseliti" u Varaždin i svoje evropske utakmice igrati u varaždinskoj Areni.

Gradonačelnik Varaždina, Ivan Čehok, izjavio je za evarazdin.hr da se ispituje mogućnost da se Cedevitine utakmice igraju u Areni u Varaždinu.

"Vlasnik Cedevite, Emil Tedeschi, javio mi se s idejom poslovne saradje i najavili su da će ispitati mogućnosti i spremnost grada za igranje Cedevitinih evropskih utakmica u Areni. Mi smo spremni dati na raspolaganje ono što je u nadležnosti Grada i željeli bismo da se s vremenom stvori jaka košarkaška ekipa u Varaždinu i da na taj način ovaj grad ima koristi od svega toga. Razgovori još uvijek traju, ali konkretne investicije još nismo dogovorili, no oni razmišljaju o marketinškim i poslovnim aktivnostima u grada, a to pokazuje da je naš grad postao atraktivan za poslovne i sportske aktivnosti", rekao je Čehok.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.