Fantastični Musa odveo Cedevitu u finale prvenstva Hrvatske

Double-double učinak bh. košarkaša

Fantastični Musa odveo Cedevitu u finale prvenstva Hrvatske

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite plasirali su se u finale prvenstva Hrvatske. Oni su večeras na svom parketu pobijedili Split sa uvjerljivih 95:64 i sa ukupnih 2:1 u seriji odlaze u finale.

Domaći tim je ovaj meč prelomio u trećoj dionici. Split se dobro držao u prvom poluvremenu nakon kojeg su imali samo minus šest (42:36), ali nisu mogli u nastavku doći do velikog iznenađenja.

Cedevita je uz sjajne partije Demetrisa Nicholsa i Džanana Muse slomila otpor Splićana u trećoj dionici (28:12) i povratka u meč više nije bilo.

Do kraja su domaći lagano priveli meč kraju i stigli su do plasmana u finale prvenstva gdje će braniti titulu.

Fantastičnu partiju je odigrao bh. košarkaš Džanan Musa. Bio je najefikasniji u svom timu sa 21 poenom, 10 skokova i četiri asistencije za 36 minuta na parketu.

Nichols je kod domaćeg tima ubacio 21 poen, Cherry 17, a kod Splita je Katura ubacio 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi