Sportski direktor Čapljine za SportSport.ba

Obad: Ne zanimaju nas kalkulacije protiv Sloge, trebamo pobjedu

Sportski direktor HNK Čapljina Damir Obad rekao je u razgovoru za portal SportSport.ba da njegova ekipa mora ići na pobjedu u meču protiv Sloge Simin Han u narednom kolu Prve lige Federacije BiH. 

Nakon niza nešto slabijih rezultata ekipa Čapljine je pala na 11. poziciju prvoligaške tabele i trenutno ima samo četiri boda više od Iskre iz Bugojna koja se nalazi u opasnoj zoni.

Naredni rival je Sloga koja se bori za ulazak u Premijer ligu BiH, a Obad pred taj meč poručuje da nema nikakvih kalkulacija te da su bodovoi jako bitni.

"Imali smo malo oscilacija u rezultatima u drugom dijelu sezone. Naša ekipa je mlada i nažalost doveli smo se u nezgodnu poziciju kada je u pitanju opstanak u Prvoj ligi. Moramo pobijediti u narednom meču iako će to biti jako teško jer nam u goste dolazi veoma jaka ekipa i dosta iskusnija od naše. Ipak, ja se nadam da na kraju možemo ostvariti pozitivan rezultat", rekao je Obad i odbacio priče da će njegova ekipa prepustiti bodove gostu iz Simin Hana.

"Ne dolaze u obzir nikakve kalkulacije. Ne želimo sebe dovesti u nezgodnu poziciju. Nemamo puno prilika da bilo šta kalkulišemo, mi naprosto moramo ići na pozitivan rezultat".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Podsjetimo, susret između Čapljine i Sloge Simin Han na rasporedu je sutra od 17.30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.