U Hajduku vode rat protiv HNS-a

Na Poljudu otišli korak dalje, pa poslali "poklone" članovima Izvršnog odbra HNS-a

E. Škorić

Dinamo je u srijedu u finalu Hrvatskog kupa s 1:0 savladao Hajduk, a Splićani se ne mire s tim, pošto smatraju da su pokradeni.

Hajduk vodi rat protiv HNS-a (Hrvatski nogometni savez), a nakon duela u Vinkovcima i sudijskih pogrešaka Splićani su postali još 'agresivniji'.

Prvo su Dinamu na osvajanju Kupa čestitali tako što su na zvaničnom profilu postavili sliku sudija, a sada su u Izvršni odbor HNS-a poslali 17 'prozirnih medalja'.

Tih 17 prozornih medalja namijenjeno je 17 članova IO HNS. Uz to, izdali su saopštenje.

"HNK Hajduk, do raspisivanja i provedbe demokratskih izbora unutar Hrvatskog nogometnog saveza te rješavanja aktualne situacije unutar sudačke organizacije zabranjuje ulazak u svečanu ložu članovima Izvršnog odbora HNS-a. Iznimke mogu biti tek slučajevi kada neki od članova IO HNS-a budu u nužnim ulogama predviđenim propozicijama, kao službeni predstavnici gostujućeg kluba. Naravno, svi članovi IO slobodni su, kao i ostali gledatelji, kupiti ulaznice za sve ostale sektore, odnosno tribine poljudskog stadiona i uživo gledati najgledaniji hrvatski klub (u upravo završenoj sezoni možemo se pohvaliti da na naše utakmice otpada čak 55 % ukupne gledanosti lige uživo na svim stadionima)"

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.