Oba kluba žele našeg reprezentativca

Real ili Barcelona, ko će prije do Pjanića?

Edmir Škorić

Veznjak bh. nogometne reprezentacije i Juventusa Miralem Pjanić na meti je dva najveća svjetska kluba.

Prvak Španije i prvak Evrope, Barelona i Real Madrid, navodno su zainteresovani za Pjanića, koji je imao još jednu fantastičnu sezonu u Torinu.

Sky Sport i Sport su danas objavili informaciju da ga u Real Madridu vide kao zamjenu za Luku Modrića, a francuski sajt Onze Mondial je pak objavio da je Barcelona također spremna da pregovara s Juventusom.

Pjanić ima ugovor s Juventusom do 2021. godine, a stigao je 2016. kada je Juve iskoristio klauzulu u ugovoru i za 'samo' 32 miliona eura od Rome kupio bh. nogometaša.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inostrani mediji zapažaju kako je Pjanić majstor za slobodnjake, kako ima odličan pregled igre, te kako govori nekoliko jezika zbog čega neće imati problem s adaptacijom ukoliko dođe do transfera.

Pretpostavlja se da će Juventus cijeniti Pjanića oko 65 miliona eura, a čini se da to ipak nije cifra koja bi onemogućila Real ili Barcu da angažuju našeg reprezentativca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti