Foto: EPA

Ide na novu posudbu

Veliki povratak Renata Sanchesa

Midhat Šljivak

Portugalski fudbaler Renato Sanches (20) i narednu sezonu će provesti na posudbi.

Ovaj 20-godišnji fudbaler nalazi se na korak od potpisa jednogodišnjeg ugovora sa svojim nekadašnjim timom Benficom, gdje će igrati kao posuđen igrač minhenskog Bayerna.

Sanches je 2016. godine stigao iz Benfice u Bayern kao veliko pojačanje i kao jedan od najtalentovanijih igrača svijeta. Cijena od 35 miliona eura ispostavila se kao prevelika jer se mladi fudbaler potpuno izgubio na Allianz Areni.

Ubrzo je pao u drugi plan kod tadašnjeg trenera Carla Ancelottija. Odlučeno je da prošlu sezonu provede na posudbi u Swanseaju, gdje je također bio katastrofalan, pa je i Bayern odlučio da ga ponovo posudi.

Benfica je tim u kojem se mladi fudbaler najbolje osjeća. Biće to njegov veliki povratak u tim u kojem je napravio prve korake i od njega se ponovo očekuju prave stvari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.