Od Gaučosa se puno očekuje

Argentinci spremili formaciju koja nije viđena na Svjetskim prvenstvima

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine počela je pripreme za Svjetsko prvenstvo, a od Gaučosa se u Rusiji očekuje da dođu do samog kraja.

Jorge Sampaoli nedavno je objavio spisak igrača koji će igrati na Mundijalu i uspio je da podijeli argentinsku javnost. Međutim, selektor ove ekipe poručio je da vjeruje u momke koje je izabrao, te da će dati maksimum da Argentini konačno donesu titulu prvaka svijeta.

Argentinski mediji danas su dosta pisali o formaciji koju Sampaoli sprema za SP. Navodno, takva napadačka formacija još nije viđena na Mundijalima i jasno je da će Argentinci sve podrediti napadu koji će predvoditi Messi.

Navodno, Sampaoli je odlučio da će njegove glavne formacije biti 4-2-3-1, odnosno 2-3-3-2 kada se bude tražio gol više. U tom slučaju u odbrani će biti samo štoperi, dok će bekovi imati znatno ofanzivniju ulogu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.