Ranjeni palestinski nogometaš Messiju: Rane nisu zaliječene, ne igrajte protiv Izraela

Palestinci traže od Argentine da otkaže meč

Ranjeni palestinski nogometaš Messiju: Rane nisu zaliječene, ne igrajte protiv Izraela

Edmir Škorić

Mladi palestinski nogometaš koji je upucan tokom protesta u Gazi prošlog mjeseca apeluje Lionelu Messiju i saigračima da ne igraju protiv Izraela.

Argentina i Izrael su dogovorili priajteljski susret za 8. juni u Haifi, što će biti probni meč za Gaučose pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Mohammed Khalil (23) apeluje na Messija i njegove prijatelje da otkažu duel s Izraelom, obzirom da su izraelske snage ubile 102 Palestinca i ranila više stotina osoba tokom pucnjave živom municijom tokom demonstracija.

"Pozivam argentinski tim da se solidariše s nama i da bojkotuje polaniranu utakmicu s Izraelom, koji zauzima našu zemlju", rekao je Khalil za The National.

Izraelska nogometna federacija je navodno Argentini platila tri miliona dolara da odigra ovu utakmicu, a ako se Messi ne pojavi, onda će se iznos popoloviti.

"Nogomet je igra morala prije bilo čega drugog i nema ništa prijateljskog prema Izraelu koji je ubijao mirne demonstrante u Gazi. Zato argentinski tim treba da stoji pored nas sa gvozdenom pesnicom. Naše rane još nisu zaliječene", dodao je mladi nogometaš Palestine.

On dodaje kako bi bojkot Messija dati nadu Gazancima u bolje sutra nakon brutalne opsade koja traje već 11 godina.

U Palestini su mnogi protiv odigravanja spomenute utakmice, smatraju da će biti prava sramota ako Argentinci i veličina kakva je Messi zaigraju u Haifi, a čak je i Palestinski nogometni savez uputio javni apel, baš kao i sami vrh države.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti