Bale će u novom klubu zarađivati 570.000 eura

Edmir Škorić

Velški reprezentativac Gareth Bale vjerovanto ovog ljeta odlazi iz Real Madrida, a u novom klubu ga čeka bogat ugovor.

Manchester United je klub koji je najozbiljnije zagrizao za Balea i za dvostrukog strijelca ovogodišnjeg finala Lige prvaka spreman je platiti najmanje 100 miliona eura.

Osim toga, Baleu se na Old Traffordu smiješi godišnja plata od oko 30 miliona eura, a sedmično bi mu na račun Crveni vragovi uplaćivali 570.000 eura.

Bale nije dobio pravu šansu kod Zinedinea Zidanea i to je glavni razlog što želi da ode, a u Premier ligi se već proslavio u dresu Tottenhama, dok bi potpisom za United siugrno dobio jedan dodatni motiv i veliki izazov u karijeri.

United će pokušati da tokom juna završi priču oko Balea, kojeg Real Madrid možda želi i zadržati nakon dobre igre u Kijevu i odlaska Zidanea, ali 100 miliona eura je opet cifra koja je privlačna čak i velikanu kakav je Real.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.