Veznjaku istekao ugovor sa Sarajevom i odlučio je napustiti Koševo

Seli u Tursku

Elvis Sarić pred transferom karijere

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvis Sarić (28) nalazi se pred transferom karijere.

Ovaj 28-godišnji veznjak odlučio je po isteku ugovora napustiti ekipu Sarajeva, a karijeru će vjerovatno nastaviti u Turskoj i to u redovima istanbulskog velikana Bešiktaša.

Skauti turskog tima pet puta su dolazili u Bosnu i Hercegovinu zbog Sarića. Svoje utiske su prenijeli treneru Šenolu Gunešu i sada se očekuje njegova konačna odluka.

Turski mediji tvrde da će odluka trenera Bešiktaša biti pozitivna i da bi transfer bh. fudbalera samo mogli pokvariti nerealni financijski zahtjevi od strane Sarića. Teško je međutim vjerovati da će se tako nešto desiti i Sarić bi uskoro mogao napraviti transfer karijere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interes za uslugama ovog veznjaka pokazivao je još jedan turski velikan Galatasaray, ali na kraju je veliki rival Bešiktaš odnio pobjedu u ovom duelu.

Sarić je protekle sezone nastupio 28 puta u dresu tima sa Koševa, a postigao je pet golova uz šest asistencija. Prije Sarajeva nastupao je za Slobodu, Inter Zaprešić, Lučko i Vinogradar, a karijeru je počeo u dubrovačkom GOŠK-u.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.