Nakon hat-tricka stižu nove ponude: Višća seli u La Ligu?
(Foto: EPA) Ukoliko Španci povise ponudu mogli bi pokvariti posao Bešiktašu, a Višća bi karijeru mogao nastaviti na kultnom El Madrigalu.

Žuta podmornica uputila prvu punudu

Nakon hat-tricka stižu nove ponude: Višća seli u La Ligu?

Edin Višća je jučer protiv Južne Koreje odigrao utakmicu karijere u reprezentativnom dresu. Zmajevi su tako zahvaljujući njegovom hat-tricku u prijateljskom meču savladali Južnu Koreju rezultatom 3:1.

Nije se nakon njegove sjajne partije dugo čekalo na vijesti o novim ponudama koje pristižu na adresu njegovog Bašakšehira, ekipe u joj već godinama pruža sjajne partije.

Malo prije susreta BiH i Južne Koreje, turski mediji su prenijeli informacije da je za Višćine uslige zainteresovan Bešiktaš, kojeg ovog ljeta očekuje reorganizacija ekipe. Navodno su i Bešiktaš i Bašakšehir zainteresovani za veliku razmjenu, a špekuliše se da je "plan" da Višća u paketu sa Adebayorom preseli na Vodafone Park.

Međutim, danas turski Sporx prenosi da je na adresu Bašakšehira stigla nova ponuda za Višću i to od španskog Villarreala. Klub koji je ovu sezonu La Lige završio na petom mjestu tabele i koji će naredne sezone igrati Ligu Evrope je uputio ponudu vrijednu četiri miliona eura, ali u Bašakšehiru smatraju da je to premalo da bi sjajnog Višću poslali na kultni El Madrigal.

Ipak, pomenuti portal navodi da je Žuta podmornica i više nego spremna povisiti ponudu, pa ne bi čudilo da ona na kraju za čelnike Bašakšehira bude primamljivija od one Bešiktaša ili Fenerbahčea, koji se također pominjao kao klub zainteresovan za Višćine usluge.

Iza ovog nekadašnjeg fudbalera Željezničara je još jedna sjajna sezona, pa je tako u dresu Bašakšehira odigrao 43 utakmice u svim takmičenjima, a uspio je postići 14 golova i upisati 17 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi