"Odbili smo Sarajevo, oni su kao veliki, a mi mali?"
Mujkanović je otkrio pod kojim uslovima bi pustio Muminovića na Koševo

Jasna poruka iz redova Tuzlaka

"Odbili smo Sarajevo, oni su kao veliki, a mi mali?"

S. Mlaćo

Mladi golman Azir Muminović gotovo sigurno u ljetnom prelaznom roku neće pojačati FK Sarajevo. Sa Koševa su na adresu Slobode poslali zvaničnu ponudu, međutim ista je glatko odbijena.

Potvrdio je to predsjednik Tuzlaka Senad Mujkanović koji je imao jasnu poruku za bordo klub.

"Tačno je, odbili smo FK Sarajevo. Ne vidim nijedan razlog zašto bi Sloboda nekog mladog igrača prodavala u Premijer ligu. Neka mi neko kaže šta ćemo dobiti time. Oni će ispričati priču kako su oni veliki klub, mi mali, te da će Muminović lakše od njih otići dalje. On je naš 100 posto, potreban nam je i ne vidim ni finansijski razlog da ga prodamo. Neka Sarajevo plati 150.000 KM i 50 posto od narednog transfera, te možemo pričati. Ali da nam dadnu 20 ili 30.000 KM, te 10 posto od narednog transfera, e to nema šanse", jasan je Mujkanović u razgovoru za SportSport.ba.

Ponuda za nogometaše Slobode ima, što naravno raduje Mujkanovića. Ističe i da u ljetnom prelaznom roku na Tušnju ne žele praviti greške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ima sigurno. Prije svega za Todorovića i Smajića. Mi ćemo sada skoncentrisati na igrače iz vlastitog pogona, te vratiti one sa posudbe i one koji su ponikli kod nas, a protekli period su bili u drugim klubovima. Dovodit ćemo kao pojačanja samo iskusne igrače koji će biti prava pojačanja, a ne razigravati mlade iz drugih klubova od kojih nećemo imati nikakve koristi. Sa ovakvim omladinskom pogonom možemo jako dobro da plivamo", jasan je bio prvi čovjek kluba sa Tušnja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

genter
Prodati igraca ne moras ako neces, svako ima to pravo. Al Sarajevo jeste veliki, a Sloboda jeste mali klub. I tako ce uvijek biti, samim tim sto imas potrebu da to izjavis dokazujes tu cinjenicu.
55 19
Bulle
Bahati idi daj plate radnicima ostavi se fudbala nemoj da ti ljudi rade za 29.5 km danas !
54 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi