Plavi slavili sa 4:3

Željo u spektakularnom meču savladao Fenerbahče

Endin Čaušević

Juniori Željezničara danas su savladali Fenerbahče sa 4:3 u prvom meču grupne faze Kupa prijateljstva evropskih klubova.

Plavi su odigrali sjajnu utakmicu na Zlatiboru, te su u meču na kojem smo vidjeli sedam golova savladali Fenerbahče sa 4:3. Željo je poveo već u četvrtoj minuti kada je Hasanović zatresao mrežu turskog velikana.

Ipak, samo tri minute kasnije Fenerbahče je stigao do poravnanja kada je Ajdemir savladao golmana Plavih za 1:1. No, Željo je u 28. minuti ponovo poveo sjajnim golom Zubanovića.

Na samom startu bilo je 3:1 za Želju golom Šehića i činilo se da je sve gotovo. No, Fener je uspio da izjednači na 3:3. Prvo je mrežu Plavih zatresao Berber, a zatim i Tunč.

Međutim, u samom finišu utakmice Željezničar je uspio da dođe do pobjede kada je nakon sjajne akcije gol za pobjedu postigao Osmanović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.