Željezničaru juniorski vječiti derbi za kraj sezone

Plavi na svom terenu bolji od vršnjaka iz Sarajeva

Željezničaru juniorski vječiti derbi za kraj sezone

Danas je u okviru zadnjeg kola Premijer omladinske lige za juniore odigran i gradski derbi u kojem su snage odmjerile U19 selekcije Željezničara i Sarajeva. Na kraju su na pomoćnom terenu stadiona Grbavica minimalnu pobjedu (1:0) slavili fudbaleri Željezničara. 

Iako su juniori Sarajeva već ranije osigurali titulu prvaka BiH u svojoj kategoriji, susret na Grbavici je privukao dosta pažnje, s obzirom da poput svojih starijih kolega i juniori Željezničara i Sarajeva igraju i radi prestiža.

Sam početak meča je donekle poremetila jaka kiša koja je počela padati u glavnom gradu, ali su ubrzo na pomoćnom terenu stadiona Grbavica viđena i prva uzdbuđenja.

Zaprijetilo je Sarajevo na otvaranju meča preko Selimovića koji, ipak, iz solidne pozicije šutira visoko preko gola. Pokušali su gosti nešto kasnije i preko Numana Kurdića, ali je fudbaler Sarajeva šutirao pravo u golmana Plavih.

Usijedio je period nešto tvrđe igre, ali onda Željezničar dolazi do vodstva u 20. minuti. Kemal Mujarić je uputio udarac, lopta je "očešala" jednog fudbalera Sarajeva, a potom udarila od stativu i završila u mreži gostiju.

Imao je ubrzo nakon gola Željezničar još jednu dobru šansu, Šehić je poslao odličan centaršut u protivnički kazneni prostor, ali je odbrana Sarajeva uspjela otkloniti opasnost.

Pokušalo je Sarajevo potom doći do poravnanja, ali je Mehuljićev šut sa 20-ak metara lagano odbranio golman domaćih, Jasmin Kršić.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata, pa se na odmor otišlo prednošću Željezničara od 1:0.

U drugom poluvremenu je prvo zaprijetilo Sarajevo i to preko kapitena Resića u 52. minuti. Ipak, njegov solidan udarac iz slobodnjaka je otišao pored gola.

Uslijedio je potom period otvorene igre. Željezničar je imao dobre prilike preko Osmanovića i Dacića, ali promjene rezultata nije bilo.

Sarajevo je imalo dobru priliku za izjednačenje u 72. minuti, ali je nakon centaršuta Resića Klarić glavom šutirao preko gola. Najveću opasnost po gol Željezničara u drugom dijelu je predstavljao agilni Resić koji je oprobao svoj udarac i u 78. minuti, ali iz teške pozicije nije uspio pogoditi okvir gola.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, pa je Željezničar na svom terenu slavio minimalan trijumf protiv vječitih rivala.

Premijer omladinska liga za juniore, 26. kolo:

Željezničar - Sarajevo 1:0

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Željezničar U19: Kršić, Šehić A., Beširević, Zilić, Osmanović, Šehić E., Demirović, Dacić, Karišik, Zubanović, Mujarić (21').

FK Sarajevo U19: Musemić, Tutundžić. Nikolić, Selimović, Alić, Imamović, Resić, Mehuljić, Klarić, Kurdić, Đokanović.

Top Komentari

Rat_rijeci
Karaj ih Zeljo!
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi