Foto: Manchester United

Diogo Dalot potpisao za United

Crveni đavoli predstavili novo pojačanje · Zvanično

Nakon što je jučer sjajni Brazilac Fred ozvaničio svoj transfer iz Shakhtara u Manchester United, danas je Old Trafford postao dom još jednom novom fudbaleru.

Riječ je o Diogu Dalotu super talentovanom 19-godišnjem beku koji je danas i zvanično postao novi fudbaler Manchester Uniteda nakon što je jučer obavio ljekarske preglede u klubu sa Old Trafforda.

Mladi Dalot je danas potpisao petogodišnji ugovor sa Manchester Unitedom, a pretpostavlja se da su čelnici Crvenih đavola za njegove usluge Portu isplatili oko 22 miliona eura odštete.

Inače, pomenuti defanzivac koji "operiše" po desnoj strani terena je u protekloj sezoni portugalskog šampionata upisao 20 nastupa za Porto, te je postigao 2 gola i dodao tri asistencije. Podsjetimo, Porto je uspio doći do titule prvaka Portugala za sezonu 2017/2018.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.