Ponuda za fantastičnog Argentinca (Foto: EPA)

Parižani žele Dybalu

Šoping PSG-a u Torinu

M. Šljivak

Novi trener PSG-a Thomas Tuchel mogao bi u narednom periodu dobiti prvo pojačanje.

Francuski mediji večeras su objavili kako je PSG krenuo u proces dovođenja zvijezde Juventusa Paula Dybale, koji je želja Thomasa Tuchela.

Njemački stručnjak želi fudbalera sa Dybalinim karakteristikama. Upravi je naložio da ga pokušaju dovesti na Park Prinčeva i vrlo lako bi se moglo desiti da Argentinac postane novi član prvaka Francuske.

Dybala je dobar dio prošle sezone bio i na klupi. Nije se uklapao u sistem igre trenera Juventusa Maxa Allegrija i upravo bi to mogao biti ključ u eventualnom odlasku iz Torina.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Argentinski majstor je usprkos "nesporazumima" sa trenerom Stare dame bio jedan od najboljih igrača Bianconera. Postigao je 26 golova uz sedam asistencija u 46 odigranih utakmica.

Dybala je član Juventusa postao 2015. godine i stigao je za 40 miliona eura iz redova Palerma.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.