Do jučer zaboravljen, a sada se Juve i Arsenal bore za njegov potpis

Stara dama ponudila ugovor Jacku Wilshereu

Do jučer zaboravljen, a sada se Juve i Arsenal bore za njegov potpis

Danas je Arsenal objavio listu fudbalera koji kao slobodni igrači ovog ljeta napuštaju Emirates, a kako Jacka Wilsherea nema na istoj zaključuje se da su Topnici ovom 26-godišnjem veznjaku ponudili novi ugovor.

Jack Wilshere, nekada velika nada engleskog fudbala, je donedavno bio potpuno zaboravljen i otpisan u Arsenalu. Špekulisalo se tako da nema šanse da njegov ugovor, koji je istekao na kraju sezone 2017/2018, bude produžen.

Ipak, Wilshere se nakon povratka sa posudbe u Bournemouthu prošle godine uspio vratiti u kakvu-takvu formu, a u drugom dijelu sezone iza nas i pružiti nekoliko odličnih partija u dresu Arsenala.

Zbog toga se u Arsenalu sada ne žele odreći njegovih usluga, ali je pitanje da li Wilshere želi ostati na Emiratesu. Naime, već su se pojavile špekulacije da bi on mogao karijeru nastaviti u dresu Crystal Palacea, ali sada stižu zaista "bombastične" vijesti iz Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tamošnji Tuttomercatoweb tvrdi da je Juventus ponudio Wilshereu ugovor u trajanju od četiri godine po kojem bi ovaj 26-godišnjak zarađivao 4.5 miliona eura po sezoni.

Kako Wilshere još uvijek nije dao odgovor čelnicima Arsenala po pitanju, navodno, ponuđenog produženja saradnje, Juventus bi mogao uskoro dobiti još jedno besplatno pojačanje, s obzirom da će dres Stare dame kao slobodan igrač obući i Emre Can.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi