Sada je jasno kao dan

Prvo pojačanje za Real: Lopetegui sa sobom dovodi reprezentativca Španije

Julen Lopetegui izabran je jučer za novog trenera Real Madrida, a samo dan kasnije je dobio otkaz na poziciji selektora Španije.

To znači da on neće voditi Crvenu furiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, pa su se španski mediji okrenuli špekulacijama koga bi to on mogao dovesti ovog ljeta u Real.

Navodno je prva opcija desni bek Alvaro Odriozola. Riječ je o 22-godišnjem fudbaleru Real Sociedda kojem je Lopetegui ukazao povjerenje i pozvao ga na Svjetsko prvenstvo iako je do sada odigrao samo dvije utakmice za seniorsku reprezentaciju. To je samo dokaz koliko je Lopetegui ljubitelj igara ovog fudbalera i koliko mu zapravo vjeruje.

Španski mediji prenose kako je Real i ranije bio zaistaresovan za ovog igrača i da bi dolazak Lopeteguija na klupu trebao označiti njegov definitivni prelazak iz Sociedada u Real Madrid.

Inače, on sigurno ne bi bio jeftin za Madriđane, a španski mediji predviđaju da bi cijena trebala biti nešto veća do 30 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.