Nacija je u šoku, ali sedmorica Španaca su znala za Lopeteguijevu "veleizdaju"
Nije teško pogoditi koji su reprezentativci Španije bili upućeni u posljednja dešavanja...

Marca otkriva tajnu iz svlačionice Crvene furije

Nacija je u šoku, ali sedmorica Španaca su znala za Lopeteguijevu "veleizdaju"

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez je prije dva dana saopštio da će Zidaneov nasljednik na klupi Kraljeva biti Julen Lopetegui. Prvi čovjek Reala je tako oktrio novi trenerski angažman, tada još uvijek, selektora Španije i u isti mah i njemu i državnom timu učinio medvjeđu uslugu.

Vijest o Lopeteguijevom angažmanu u Real Madridu je, osim čitave Španije, šokirala i fudbalski savez ove zemlje, koji nije mogao oprostiti ovom stručnjaku što je njima iza leđa dogovorio angažman na klupi Kraljeva. Činjenica preko koje se nije moglo preći jeste i da je Lopetegui samo prije 20-ak dana potpisao novi ugovor sa Fudbalskim savezom Španije.

U Fudbalskom savezu Španije nisu mogli oprostiti ovakvu "veleizdaju", pa je Lopeteguiju ekspresno uručen otkaz, bez obzira što sutra počinje Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Crvenu furiju će na smotri najboljih svjetskih selekcija sa klupe voditi legenda Reala Fernando Hierro, ali su sada glavna pitanja u Španiji: Kakva je atosfera u taobru Crvene furije i koliko brzo će se igrači adaptirati na promjene na klupi?

Jedno je sigurno - u Španiji su i dalje svi u stanju šoka, a Lopeteguijev otkaz je dobro poljuljao ambicije Crvene furije u Rusiji. Ipak, vijest o Lopeteguijevom angažmanu u Realu nije iznanadila sve španske reprezentativce.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Naime, Marca prenosi da je predsjednik Reala kapitenu svoje ekipe Sergiju Ramosu još prije nekoliko dana saopštio da će Lopetegui biti novi trener Kraljeva, tako da su Ramos, Carvajal, Vazquez, Isco, Asensio, Fernandez i Vallejo (svi fudbaleri Reala) već neko vrijeme znali za planove Julena Lopeteguija, ali da su pokušali ove informacije zadržati za sebe.

Ipak, Perez je odlučio javno obznaniti da je Lopetegui novi trener Reala, a stiče se utisak da je čitava situacije mogla biti izbjegnuta da je predsjednik Kraljeva sačekao kraj Mundijala da iznese vijesti o novom strategu svoje ekipe u javnost.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti