Šta se dešavalo u Trening centru Španije? Nimalo prijatan razgovor Hierra i Lopeteguija

Španski mediji polako razotkrivaju stvari

Šta se dešavalo u Trening centru Španije? Nimalo prijatan razgovor Hierra i Lopeteguija

Fudbalska reprezentacija Španije prolazi kroz veoma težak period danas zbog nekoliko sati u kojima se sve okrenulo naopačke. 

Prvo je Real Madrid objavio da je njihov novi trener sadašnji selektor Španije Julan Lopetegui, da bi već danas Fudbalski savez ove zemlje dao otkaz pomenutom treneru što znači da neće voditi reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

Brzo nakon toga Španci su imenovali Hierra za selektora koji će ih voditi tokom Mundijala, a španski mediji su nešto kasnije objavili fotografiju iz Trening centra reprezentacije u Rusiji na kojoj se vidi da Hierro i Lopetegui nešto raspravljaju.

Fotografija je navodno uslikana ubrzo nakon što je Real imenovao Lopeteguia za novog trenera, a očito je već tada vođena rasprava između njega i Hierra oko toga da li će ostati na čelu reprezentacije ili ne.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Iako postoji samo jedna fotogrfija ovog razgovora, novinari koji su tamo bili prisutni tvrde da on nije bilo nimalo prijatan za slušati i da su Lopetegui i Hierro itekako imali šta reći jedan drugom.

Podsjetimo, Hierro je prije imenovanja na poziciju selektora bio sportski direktor reprezentacije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi