Apotekari ludi za Albancem

Leverkusen zbog golmana Lazija obara klupski rekord

Bayer Leverkusen ovih dana već traži zamjenu za golmana Bernda Lena koji bi trebao pojačati redove Arsenala.

Arsenal i Leno su navodno već u završnom dijelu pregovora, pa su samim tim i Apotekari krenuli u potragu. Prvi na listi njihovih želja je 26-godišnji golman Lazija Thomas Strakosha.

Kako prenosi Corriere dello Sport, Leverkusen je spremio 30 miliona eura za ovog golmana što bi bilo njihovo najskuplje pojačanje ikada.

Zanimljivo, Apotekari su već u ovom prelaznom roku doveli jedno skupocjeno pojačanje, a u pitanju je Paulinho iz Vasco de Game kojeg su platili 26,4 miliona eura. Poslije njega, najskuplje pojačanje u historiji kluba je Lucas Alario koji je prošlog ljeta stigao iz River Platea za 24 miliona eura.

Kada je u pitanju Lazio, rimski klub navodno ne bi imao ništa protiv da proda svog golmana za ovu cijenu jer bi u tom slučaju doveo Marca Sportiella iz Atalante ili Rui Patricija iz Sportinga za mnogo manje novca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.