Lazio postavio cijenu za 'novog Iniestu'

Luis Alberto košta 60 miliona eura

Lazio postavio cijenu za 'novog Iniestu'

E. Škorić

Sevilla je spremna da kupi Luisa Alberta, a Lazio je odredio cijenu za "novog Iniestu".

Zbog svog stila igranja Alberta su mediji nazvali novim Iniestom, a Lazio itekako cijeni svog veznjaka, pa želi najmanje 60 miliona eura za njegove usluge.

Alberto s rimskim klubom ima ugovor do 2022. godine i stoga nebesko-plavi ne planiraju da ga prodaju pošto-poto. On je u 47 mečeva u svim takmičenjima postigao 12 golova za rimski klub.

Bivši igrač Liverpoola ima dosta ponuda, a kako Lazio nije uspio da se plasira u Ligu prvaka, tražit će neki tim u kojem bi mogao da igra ovo prestižno takmičenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za njega se zanima Sevilla, no Andalužani nisu izborili Ligu prvaka, pa iz tog razloga ovaj klub možda i nije želja Alberta, ali sve ovisi i o tome kakve uslove dobije.

Lazio traži dakle najmanje 60 miliona eura i sada je pravo pitanje ko će biti spreman to da plati, ali definitivno se radi o kvalitetnom nogometašu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije