Jasno je ko je favorit

Panamcima neće biti dobro kada vide sastav Belgije

Endin Čaušević

Reprezentacija Belgije danas igra svoj prvi meč na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a protivnik ove ekipe bit će selekcija Paname.

Od Belgijanaca se očekuje da budu jedno od pozitivnijih iznenađenja na Mundijalu, a svoju avanturu počinju danas protiv Paname. Jasno je da je Belgija veliki favorit u ovom okršaju, no već smo vidjeli da to ništa ne znači kada su u pitanju mečevi na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Crvenih đavola nije želio ništa da eksperimentiše pred ovaj meč i na teren je poslao najjači sastav. S druge strane Panama je sigurno najveća nepoznanica na ovom SP-u, a danas ćemo imati priliku vidjeti o kakvoj selekciji se radi.

Belgija: Courtois, Alderweireld, Boyata, Vertonghen, Meunier, Witsel, Carrasco, De Bruyne, Mertens, Hazard, Lukaku.

Panama: Penedo, Davis, Escobar, Torres, Murillo, Gomez, Rodriguez, Godoy, Cooper, Bercenas, Perez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Klupa Belgije: Casteels, Mignolet, Chadli, Dembele, Dendoncker, Fellaini, Hazard T, Januzaj, Kompany, Tielemans, Batshuayi.

Klupa Paname: Calderon, Rodriguez, Aroyo, Baloy, Cummings, Diaz, Avila, Machado, Ovalle, Pimentel, Tejada, Torres.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.