De Bruyne je pretjerao, Januzaj mu odgovorio

Krvnički start na treningu

De Bruyne je pretjerao, Januzaj mu odgovorio

Edmir Škorić

Adnan Januzaj je nedavno na jednom treningu belgijske reprezentacije umalo stradao nakon krvničkog starta Kevina De Bruynea. De Bruyneov start nije izgledao nimalo ugodno niti priajteljski. Štaviše, izgledalo je kao da iz nekog razloga zvijezda Manchester Cityja želi da povrijedi bivšeg igrača Manchester Uniteda.

Belgijski analitičari su odmah optužili De Bruynea da na ružan način sprovodi određenu vrstu autoriteta u reprezentaciji i da je selektor Roberto Martine morao da tu pokaže ko je šef. No, nije, pa će De Bruyne proći nekažnjeno.

"Pa dobro, nije bilo toliko loše, jednostavno je bio trening visokog intenziteta. To pokazuje koliko se borimo, čak i na treningu. Ne smetaju mi takve stvari", poručio je Januzaj.

"Time smo pokazali da nam je čak i trening važan. Ovo je bitan dio priprema, treninzi pred utakmice su uvijek pojačani i niko tu ne štedi da da sve od sebe. Ne želite nikoga da povrijedite, ali jednostavno ti momci su previše fokusirani na rezultat. Ovakav tempo nam je potreban", kazao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Belgiji se predviđa visok plasman u Rusiji, no oni tek trebaju da prođu grupu u kojoj se nalaze s Engleskom, Tunisom i Panamom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi