Trener Sarajeva o potencijalnim pojačanjima i novoj sezoni

Musemić: Najbitnije je da nećemo puno mijenjati ekipu, tražimo još veznjaka i napadača

Fudbaleri FK Sarajevo su danas u svojoj bazi u Butmiru odradili još jedan trening u sklopu priprema za novu sezonu.

Na terenu Trening centra u Butmiru su se pojavila i neka nova imena (Šišić, Tatar i Welbeck koji je na probi), a trener Husref Musemić je govorio o predstojećim izazovima za klub sa Koševa.

"Ono što je sigurno jeste da nas čeka veoma teška i zahtjevna sezona. Sarajevo već tri godine nije ništa osvojilo, tako da smo i mi u ovom trenutku svjesni da moramo nešto učiniti i pokušati nešto osvojiti ove godine, po mogućnosti da budemo prvi. Koliko ćemo uspjeti u tim ciljevima vidjet ćemo", istakao je Musemić, pa nastavio:

"Po meni je veoma bitno da mi nećemo mijenjati ekipu u odnosu na proljetni dio sezone, jedino su Sarić, Kuzmanović i igrači sa kojima nismo bili zadovoljni napustili ekipu. Ekipa će većim dijelom ostati na okupu, a pokušat ćemo sa par novih igrača nadomjestiti odlazak Sarića i sklopiti kvalitetniju ekipu".

"Tatar i Šišić su igrači koje smo mi doveli s obzirom da je Kuzmanović otišao. Doveli smo ih jer i jedan i drugi mogu igrati te poziciji. Ali generalno nećemo mijenjati puno ekipu, a Tatar i Šišić su igrači od kojih očekujemo da mogu nadomjestiti odlazak Kuzmanovića."

"U potrazi smo za još jednim veznim igračem koji će zamijeniti Sarića i jednim napadačem malo drugačijeg tipa nego što je to Ahmetović"

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imali smo nekoliko igrača koji su bili na posudbama. Oni su danas tu sa nama i vidjet ćemo šta ćemo dalje. Imamo dva igrača, Resića i Kurdića, koji su potpisali profesionalne ugovore, koji su izašli iz juniora i biće nam na raspolaganju. Od njih najviše zavisi koliko će se nametnuti", prokomentarisao je Musemić moguće odlaske mladih igrača na posudbe, pa na kraju dodao:

"Po meni je najbitnije da nećemo puno mijenjati ekipu, ali je bitno i da nađemo adekvatnu zamjenu za Sarića".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.