Trener Sarajeva nakon žrijeba

Musemić: Armenci su nepoznanica, ali imamo vremena da se spremimo

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva u prvom pretkolu Evropske lige igraju protiv Banantsa iz Armenije.

Prvi meč ove dvije ekipe igra se 12. jula u Armeniji, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije na stadionu Asim Ferhatović-Hase. Nakon žrijeba koji je održan u Nyonu trener bordo tima Husref Musemić poručio je da je armenski tim potpuna nepoznanica za Sarajevo.

"Armenci su za nas nepoznanica, ali imamo dovoljno vremena da nabavimo snimke i kvalitetno ih skautiramo. Prošla godina je pokazala da stvarno nema laganih protivnika i da moramo biti maksimalno ozbiljni ukoliko mislimo proći u 2. pretkolo. Ne znači nam puno to što bi prvu utakmicu trebali igrati u gostima, u obje utakmice ulazimo sa ciljem da ostvarimo pobjede i prolaz ali zaista uz maksimalno poštovanje prema protivniku poučeni iskustvima iz prošlih godina ", rekao je Musemić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.