Ovo je Banants, protivnik Sarajeva u kvalifikacijama za Evropsku ligu

Protivnik iz Armenije

Ovo je Banants, protivnik Sarajeva u kvalifikacijama za Evropsku ligu

Današnji žrijeb u Nyonu je FK Sarajevo za protivnika u 1. pretkolu Evropske lige donio armenski Banants Erewan.

Od prije se znalo da će Sarajevo imati status nositelja, što je ujedno bilo od pomoći kod određivanja mogućih protivnika, a bordo klub za rivala je na kraju dobio Banants koji je prošlu sezonu u Armeniji okončao na drugoj poziciji.

Banants nema dugu tradiciju, osnovan je 21. januara 1992. godine, a svoje domaće utakmice igra u Erewanu na stadionu koji može primiti oko 5.000 gledalaca.

U svom rosteru koji čine pretežno armenski fudbaleri Banants ima ukupno 28 fudbalera, među kojima su i trojica s naših prostora, tačnije iz Srbije (Ognjen Krasić, Aleksandar Đoković i Borislav Jovanović).

Ekipa čija se vrijednost procjenjuje na tri miliona eura u svojoj dosadašnjoj historiji je jednom bila prvak Armenije, a još je osvojila tri nacionalna kupa i jedan Superkup.

U prošlosti Banants je već imao priliku igrati u našoj zemlji, tačnije 2009. godine kada se također u pretkolu Evropske lige sastao sa Širokim Brijegom. Više razoga za slavlje imao je bh. tim, koji se s ukupnih 2:1 plasirao dalje.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi